НОВИНИ

Оставиха в ареста дрогирания шофьор, убил трима души на пътя край Евксиноград

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 04.09.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Дрогиран шофьор отне три човешки живота. Инцидентът е станал късно снощи в района на резиденция Евксиноград край Варна. Загинали са трима чуждестранни граждани.

Шофьорът - 46-годишен варненец, е задържан и остава в ареста за 72 часа. На мъжа вече е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лица по непредпазливост след употреба на наркотични вещества. По това обвинение закона предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Автомобилът с тримата чужденци излизал от бензиностанцията и в нарушение на правилника се е опитал да направи обратен завой. В този момент връхлита кола, идваща от Златни пясъци, управлявана от 46-годишен варненец.

"Изпробван е за алкохол и наркотични вещества и е установено, че е на амфетамини и метаамфетамини и е задържан в 5-о Районно управление.", каза Илиян Илиев, началник "Охранителна полиция", Варна.

В следствие на сблъсъка, на място загиват двама французи и един англичанин, постоянно пребиваващи в България.

Това е един от опасните участъци по пътя за курортите, особено в активния летен сезон. Масово шофьорите не спазват ограничението от 50 километра в час, видимостта е ограничена и правят обратен завой в нарушение на правилника за движение.

Жестоката катастрофа се случва само няколко часа, след като във Варна имаше акция на "Пътна полиция" с масирани проверки за алкохол и наркотици.

Данните показват, че от началото на годината установените случаи на дрогирани водачи са близо 80, което е с 30 повече в сравнение с миналата година.

Репортер: Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
160 лв. е глобата за отказ от участие в преброяването
160 лв. е глобата за отказ от участие в преброяването
Стоичков в любопитна класация за "най-очакваните завръщания в историята на футбола"
Стоичков в любопитна класация за "най-очакваните завръщания в историята на футбола"