НОВИНИ

Отвориха ремонтирания участък на АМ "Тракия" - има ли задръствания

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:24, 22.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Отвориха за движение ремонтирания 23-километров участък на магистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан в посока София. С възстановяването на трафика завършват и планираните строителни работи по магистралата за летните месеци.

Още в първите часове след отварянето на ремонтирания участък на магистралата, трафикът вече е интензивен, очаква се утре и през уикенда да се засили още повече. Надеждите са затрудненията в пътуването обаче да намалеят.

Цялостният ремонт започна през октомври миналата година. От Европейския център за транспортни политики изразиха съмнения относно качеството на ремонта. Според тях, има проблем с маркировката и полагането на асфалта.

Час преди пускането на трасето, последните работници довършваха обезопасителните съоръжения.

Отводняването е подобрено, извършено е студено рециклиране, което е иновативен и нов метод за ремонт на пътища. Гаранцията е три години, обясни Веселин Димитров, Областно пътно управление Стара Загора.

Последните довършителни детайли са по предпазните огради. Те са еластични, а изпълнителите гарантират, че биха задържали при инцидент ТИР, който се движи с 90 км/ч.

Преди седмица при пускането на платното в посока Бургас от Европейския център за транспортни политики обявиха, че имат сериозни забележки.

Направени са изследвания от Института за пътища и мостове на настилката, както и маркировката, той е акредитиран във връзка с това нещо, няма как да коментирам изявления на неправителствени организации, каза Веселин Димитров.

По-рано днес участък от магистралата при 111 км остана затворен за повече от два часа заради катастрофа. 19-годишен водач не спрял за полицейска проверка. Започнала гонка с пътния патрул, при което водачът предизвиква инцидент с 4 коли

Няколко часа по-късно 19-годишният шофьор от Хасково беше задържан.

Репортери: Р.Колева, М.Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи пред президентството поискаха оставката на шефа на НЗОК
Протестиращи пред президентството поискаха оставката на шефа на НЗОК
Русия и Украйна със забележки към споразумението за "Северен поток 2"
Русия и Украйна със забележки към споразумението за "Северен поток 2"