НОВИНИ

Първо заседание на делото в Одрин за убития български граничар

Айше Сали
от Айше Сали
12:16, 12.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
По света
Слушай новината

В Одрин започва делото за стрелбата, при която беше убит граничния полицай Петър Бъчваров. Пред съда ще бъдат изправени двамата братя, които са били от другата страна на оградата и са стреляли.

Очаква се заседанието да започне около 13.30 ч. Двамата братя Енгин и Мустафа ще бъдат изправени пред съда. През ноември миналата година те се оказаха от другата страна на дупката на оградата на българо-турската граница. Единият от тях призна своята вина и остана в ареста. Брат му беше освободен. Очаква се днес да се разкрият повече подробности за случилото се във фаталната нощ. В Одрин пристигнаха родителите на загиналия полицай. Те решиха да запазят мълчание преди делото. В Одрин пристигна и директорът на Гранична полиция Антон Златанов.

Тръгва делото за убития български граничар Петър Бъчваров в Одрин

"Аз съм тук в качеството си на директор на Гранична полиция, в качеството си на колега на загиналото момче, съпричастни сме с родителите, с които ще бъдем заедно в залата. Ние няма как да се месим в турското правораздаване, очакваме справедлив процес, какъвто съм убеден, че ще има. Турските власти много бързо реагираха тогава, задържаха мигновено предполагаемите извършители и делото стартира в рамките на по-малко от година", каза Антон Златанов - директор на Гранична полиция.

Според турските закони извършителят на убийство може да получи доживотен затвор, а неговият брат като съучастник - до 15 години зад решетките.

Вижте повече в прякото включване на Айше Сали

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров: На моменти трябваше да забавя малко играта срещу Карлос Алкарас
Григор Димитров: На моменти трябваше да забавя малко играта срещу Карлос Алкарас
Мъжът, намушкал полицай в Казанлък, остава за постоянно в ареста
Мъжът, намушкал полицай в Казанлък, остава за постоянно в ареста