НОВИНИ

Патриарх Неофит: Нека временните трудности не подкопават вярата ни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:39, 24.12.2020
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

В катедралния храм "Св. Александър Невски" Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната служба на Бъдни вечер.

В очакване на Рождество Христово Божият храм и тази година ни призовава към молитва и благодарение за радостната вест, съгравяща вече 2000 години човешките сърца, каза в словото си за Рождество Христово Българският патриарх Неофит.

"Нека нищо да не смущава радостта ни днес, защото в тази пресветла нощ изгрява надежда за целия човешки род. Нека временните трудности и изпитания не подкопават вярата ни, но да преминаваме през тях с твърдост и с благодарност към Бога за всичко, с кротост и смирение пред Божията воля, защото живеем ли или умираме, Господни сме. Благодатта и мирът на раждащият се днес богочовек Господ Иисус Христос да бъдат с всички нас. Благословена да бъде празничната трапеза на Бъдни вечер във всеки дом. Честито Рождество Христово!".

Българската национална телевизия излъчи на живо тържественото богослужение по повод Бъдни вечер от Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен: Твърд Брекзит би навредил на Великобритания повече, отколкото на ЕС
Урсула фон дер Лайен: Твърд Брекзит би навредил на Великобритания повече, отколкото на ЕС
ЦСКА се разделя с нападател
ЦСКА се разделя с нападател