НОВИНИ

Петър Витанов: Разочаровани сме от резултата

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:25, 29.03.2021
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол
петър витанов разочаровани сме резултата

Абсолютният дебютант в националния отбор Петър Витанов заяви, че се чувства от горд след първия си мач с националната фланелка, след като изкара 87 минути срещу Италия.

Футболистът на Локомотив Пд също се присъедини към своите съотборници, че "лъвовете" са показали добро лице срещу "Скуадра Адзура" на Националния стадион "Васил Левски".

"За мен е гордост да играя за националният отбор. На всеки футболист това е му целта. Радвам се, че дебютирах. На моменти показахме, че можем да се противопоставим на такива отбори като Италия. Все пак обаче сме разочаровани от резултата, но виждаме, че има развитие и имаме шансове да се подобрим."

Полузащитникът сподели, че наистина е било неприятно за нашия тим да получи гол в края на първата част, но през второто полувреме трикольорите са се опитали да атакуват в търсене на изравняването."

"Тежко е за психиката да допуснеш гол точно преди почивката. Определено това ни повлия зле, няма какво да се лъжем. След почивката обаче потърсихме начини да атакуваме и да отбележим гол. За съжаление не успяхме, но се надявам следващия мач да покажем още по-добро лице."

Накрая дебютантът завърши с думите, че този мач може да вдъхне увереност на националите и, че те отиват за победа в Северна Ирландия в сряда.

"Не съм аз този, който трябва да каже дали трябва да имаме повече притежание на топката. Смятам, че в дадени моменти се опитахме да задържим владението малко по-дълго и показахме, че можем да го правим. Срещу Италия обаче това е много трудно, но срещу други тимове, може би, това ще ни е целта, да държим повече топката и да диктуваме играта.

Винаги когато видиш едно добро лице срещу такъв отбор, може да се очаква по-добро представяне в следващия мач. Мисля, че ще имаме повече самочувствие срещу следващия съперник и отиваме там за победа."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейска операция - задържаха четирима мъже при сделка със 100 кг тютюн
Полицейска операция - задържаха четирима мъже при сделка със 100 кг тютюн
Българин спаси бебе в Ню Йорк и се превърна в герой
Българин спаси бебе в Ню Йорк и се превърна в герой