НОВИНИ

Пирин и Черно море подкрепиха благородна кампания

Българската федерация по бокс и ВК ЦСКА също се присъединиха към инициативата

Снимка: ПФК Пирин Благоевград
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:33, 06.12.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболните клубове от елита Пирин Благоевград и Черно море дадоха символичен старт на кампанията "Подкрепа за българските капитани!" за Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха отвлечени с кораба Galaxy Leader в Йемен на 19 ноември тази година.

Инициативата бе подета от близки и приятели на двамата. Датата не е избрана случайно - Никулден - ден на моряците. А клубовете, които откликнаха веднага - също.

Благоевград е родното място на капитан Чанев, а във Варна двамата са живели дълго, заобичали са морето, завършили са висшето си образование и са решили да се посветят на корабоплаването.

"Орлетата" и "Моряците" позираха с фланелки с надписи: "Подкрепа за българските капитани!" и "Любо, Данаил – с вас сме!", като целта е да им изпратят положителна енергия и да им вдъхнат надежда за скорошно освобождаване.

Отборите, както и близките и приятелите на похитените моряци, вярват, че властите правят всичко възможно казусът да бъде разрешен възможно най-бързо и успешно и двамата скоро ще приберат живи и здрави при семействата си, закриляни от Свети Николай Чудотворец.

Преди дни съпругата на един от отвлечените българи потвърди за БНТ, че е уведомена, че той е в добро състояние, но не разкри дали е имала възможност да разговаря с него.

Българската федерацията по бокс и волейболен клуб ЦСКА също се присъединиха към към кампанията.

"Волейболен клуб ЦСКА изказва своята съпричастност към отвлечените български капитани Любомир Чанев и Данаил Веселинов и техните семейства. Двамата са в плен от 19 ноември, когато търговският кораб Galaxy Leader бе похитен край бреговете на Йемен. Призоваваме отговорните институции за бързо и безопасно разрешаване на ситуацията и скоростното прибиране у дома на капитани Чанев и Веселинов", написаха в профилите си в социалните мрежи от боксовата централа и от армейския волейболен клуб.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Михайлова: Прекалено е малко времето за приемане на промените в Конституцията
Екатерина Михайлова: Прекалено е малко времето за приемане на промените в Конституцията
Втора експертиза не успя да докаже дрогиран ли е бил Семерджиев по време на катастрофата (ОБЗОР)
Втора експертиза не успя да докаже дрогиран ли е бил Семерджиев по време на катастрофата (ОБЗОР)