НОВИНИ

Питбул нахапа до смърт стопанката си във Варна

Съседи разказаха, че кучето е агресивно и се страхуват от него

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Надежда Сутрева
15:06, 29.05.2024 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

37-годишна жена от варненския квартал "Галата" е починала от загуба на кръв, след като е нахапана от собственото ѝ куче. Животното е от порода питбул.

Инцидентът е станал около 10.00 часа в апартамента на жената. Съседи подали сигнал на телефон 112. Веднага на място са изпратени два полицейски екипа и линейка.

Спешният медик обаче не могъл да помогне на пострадалата. Съседи разказаха, че кучето е агресивно и се страхуват от него.

"Това куче е много опасно куче, ние със страх минавахме винаги, когато тя го разхожда навън. Миналта година пак се чуваха така викове, крясъци. Приятелят ѝ вървеше тук по стълбите нагоре и кракът му беше разранен, имаше кръв и каза, че кучето го е ухапало", спомня си Красимира Илиева - съседка.

Питбулът е имал нашийник с електрошок, за да бъде контролиран. Според специалистите, кучето може да прояви агресия при страх или липса на социализация.

"Още при ранна възраст кучетата показват признаци, които могат да ни помогнат и да ни подскажат такова поведение. Стопанинът трябва да е минал някакви обучения заедно с кучето и това да бъде нещо като изискване", коментира Тодор Ангелов – треньор на кучета.

Животното е откарано в Общинския приют за безстопанствени кучета в Каменар. Предстои да бъде решено дали да бъде умъртвено.

Снимката е илюстративна

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ханзи Флик е новият старши треньор на Барселона
Ханзи Флик е новият старши треньор на Барселона
Тленните останки на цар Фердинанд пристигнаха в България (СНИМКИ)
Тленните останки на цар Фердинанд пристигнаха в България (СНИМКИ)