НОВИНИ

По-топло време в следобедните часове

слънчево топло време началото новата седмица
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 13.09.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

На фона на хладното в много райони от страната утро, в близките часове чувствително ще се затопли и максималните температури ще се повишат с градус-два в сравнение с вчера и ще се между 27° и 32°.

Ще духа слаб северен вятър. В северозападната половина от страната ще бъде и предимно слънчево, докато в югоизточните райони, включително и по южното Черноморие, облачността ще е по-често значителна.

Без съществена промяна ще се задържи времето и утре, с максимални температури от 27° до 32° и с още повече райони с предимно слънчево време. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, само в източните райони ще духа слаб североизточен вятър.

По-често значителна ще се задържи облачността за пореден ден над южното крайбрежие, докато над северното ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е около 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

С пълна сила продължава затоплянето и в планините. Чудесни условия за туризъм с максимални температури в курортите от 14° на Алеко, 20° в Боровец и Пампорово до 24° в Банско. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Затопляне предстои и навсякъде на Балканите. Там, както и в повечето страни от Централна Европа, ще е предимно слънчево, на места в Полша със сутрешни мъгли. Облачно, дъждовно и ветровито ще бъде времето на Пиренейския полуостров, на места валежите ще са значителни. Ще вали и на много места на Британските острови и във Франция, също и в Европейска Русия.

А у нас и в сряда ще се задържи предимно слънчево, с вероятност за превалявания и гръмотевици след обяд в източните и планинските райони. Затоплянето ще продължи и в четвъртък, с температури по-високи от обичайните за средата на септември на места до 32 - 33°, осезаемо по-ниски по Черноморието - до 23 - 25°.

През втората половина на деня в петък облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в Северна България, ще превали и прегърми. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад, по-късно и ще се усили и с него ще започне понижение на температурите. Превалявания ще има в Западна България и по Черноморието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков и Асен Василев не коментираха нов политически проект
Кирил Петков и Асен Василев не коментираха нов политически проект
Преди първия учебен ден: Готови ли са училищата за 15 септември?
Преди първия учебен ден: Готови ли са училищата за 15 септември?