НОВИНИ

Полицай е с опасност за живота след гонка с бус с мигранти. Главният секретар на МВР и заместникът му подават оставка (ОБОБЩЕНИЕ)

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
12:00, 22.11.2022 (обновена)
Чете се за: 05:07 мин.
У нас
пострадал полицай гонка мигранти главният секретар мвр заместникът подават оставка обобщение
Слушай новината

Гонка между бус с нелегални мигранти и полицията на входа на София тази сутрин. При влизането от магистрала "Тракия" към Казичене бусът с българска регистрация е отказал да спре, след което започва гонка, която завършва с катастрофа между полицейски автомобил, паркирал в страни от пътя, и буса с мигранти. Един от полицаите в колата е тежко ранен.

Полицай е тежко ранен след катастрофа с автомобил с мигранти край София

Служителят на реда е с реална опасност за живота. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, със сериозно увреждане на мозъка, заявиха на брифинг д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Анна", и д-р Стефан Николов, хирург, началник на Клиника по неврохирургия.

Полицаят, който пострада при катастрофата с мигранти, е с реална опасност за живота

Травмата на полицая е предизвикана от много силен удар. Той е със счупени кости на черепа, с голям вътрешномозъчен хематом. Вече е приключила операцията по отстраняване на хематома. Полицаят е приведен в реанимация, където в следващите поне 24 часа ще бъде в медикаментозна кома и на апаратна вентилация, за да се даде възможност на мозъка му да се възстанови.

Четирима души от буса с нелегалните мигранти също са настанени в болницата, сред тях и шофьорът. Той е със счупени ребра, контузионен бял дроб, настанен е в реанимация.

Единият от мигрантите е със счупен крак, другият със скалпова рана, третият е с контузия.

Има и пострадал мигрант, на 19 години, който е настанен за лечение във ВМА без опасност за живота. След направените изследвания са установени травма в областта на главата и белодробна контузия.

Шофьорът на катастрофиралия бус с мигранти е без книжка, установиха разследващите

Шофьорът е български гражданин, са установили още от МВР.

Той се казва Найден и има богато криминално досие, коментира Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

По информация на "По света и у нас", Найден е бил и без шофьорска книжка. По предварителни данни е ударил полицейския автомобил с над 100 км/ч.

По първоначална информация мигрантите са от сирийски произход. Те са на възраст между 20 и 30 години.

СГП образува досъдебно производство за катастрофата с мигранти. Дежурен прокурор в СГП е указал да се извърши оглед на местопроизшествието в присъствието на автоексперт, разпит на свидетели, да се назначи комплексна съдебномедицинска експертиза и др. с цел изясняване на механизма на престъпленията и настъпилите последици. Разследването ще бъде извършено от Национална следствена служба (НСлС).

Шофьорът и трима мигранти от катастрофата край Казичене са настанени в болница "Св. Анна"

За последните две години от общо 2500 присъди за трафик на нелегални мигранти, едва 158 са ефективни, коментира главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той обяви, че заедно със заместника си Станимир Станев ще подадат оставка пред вътрешния министър днес. Тодоров обаче настоява за законодателни промени, които съществено да завишат наказанията за такива престъпления.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му подават оставки

Заради инцидента на Околовръстното шосе на София тази сутрин се образуваха огромни задръствания.

Огромни задръствания тази сутрин в София заради инцидента с мигранти

Въвежда се обходен маршрут за тежкотоварния трафик в посока София поради ограничения участък от Софийския околовръстен път при Казичене в участъка п.в. "Цариградско шосе" до разклона за Казичене.

Обходния маршрут за тежкотоварния трафик в посока София преминава: от п.в. "Вакарел" на АМ "Тракия" по път I-8 Вакарел – Нови хан - път III-105 Нови хан – Елин Пелин - път III-6002 Елин Пелин – Мусачево и път I-6 Долни Богоров. Трафикът се регулира от екипи на "Пътна полиция".

ВСИЧКО ЗА ПОРЕДНАТА КАТАСТРОФА С МИГРАНТИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Снимки: БГНЕС

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалият при гонката с мигранти полицай е в медикаментозна кома
Пострадалият при гонката с мигранти полицай е в медикаментозна кома
Андриес Ноперт - вратарят, който едва не стана полицай, а сега блести за Нидерландия
Андриес Ноперт - вратарят, който едва не стана полицай, а сега блести за Нидерландия