НОВИНИ

Президентът Радев проведе телефонен разговор с колегата си от Израел

президентът радев проведе телефонен разговор колегата израел
bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 12.05.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Преустановяването на въоръжената конфронтация и предприемането на усилия за укрепване на мира в Близкия изток са от ключово значение не само за Държавата Израел и Палестина, а и за целия свят. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с президента на Държавата Израел Реувен Ривлин.

Разговорът се проведе по инициатива на президента Ривлин и по време на него бяха обсъдени ескалацията на напрежение в региона на Близкия изток през последните дни, при която загинаха десетки хора.

Президентът Ривлин подчерта, че Държавата Израел се стреми към деескалация на напрежението, но държи на устойчивост в мирния процес, така че да не бъдат поставяни под заплаха животът и здравето на нито един гражданин.

България е дълбоко загрижена от бързото развитие на този конфликт и дадените човешки жертви, посочи президентът Румен Радев.

Държавният глава заяви също така, че от ескалиращ военен конфликт няма да спечели никой. България високо цени приятелството си с Държавата Израел, както и с Палестина, и в рамките на своите възможности е готова да подпомогне усилията, за деескалация на напрежението, успокояване на обстановката и избягване на нови човешки жертви, посочи още президентът Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирослав Кирчев е на финал на олимпийската квалификация по кану-каяк
Мирослав Кирчев е на финал на олимпийската квалификация по кану-каяк
Официално: Служебният кабинет пое властта (Обобщение)
Официално: Служебният кабинет пое властта (Обобщение)