НОВИНИ

Психичноболен мъж изпочупи с кирка три автомобила на свой съсед

bnt avatar logo
от БНТ
11:47, 14.03.2023
Чете се за: 01:37 мин.
Регионални
Слушай новината

Психичноболен мъж изпочупи с кирка три автомобила на свой съсед и жена му в дупнишкото село Яхиново. Семейството, чийто коли са били изпочупени, имат записи, как същият мъж преди години е запалил и предишни два техни автомобила. Враждата между съседите продължава повече от 5 години.

Семейството живее в непрекъснат страх. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои извършване на нова психиатрична експертиза на извършителя.

За периода от една година срещу него има образувани 4 досъдебни производства - две от тях за закана за убийство и две за умишлени палежи. От полицията съобщиха, че мъжът страда от шизофрения.

"Тормозът започна от 2017 година, от тогава е влизал 60 - 70 пъти у нас и казва: "Излизай, ще те убия". Имаше законна пушка. Като се оплакахме, му ги взеха, но той може да си купи пак. Това продължава от 2017 г. до ден днешен. Имах "Мерцедес" - запали го. Нищо не плати. След три месеца запали на жена ми колата. Пак никой нищо Може и да убие някой", каза потърпевшият Марио Терезов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е световният ден на числото Пи (π)
Днес е световният ден на числото Пи (π)
Мъж нападна фелдшерка в Харманли
Мъж нападна фелдшерка в Харманли