НОВИНИ

Радостин Стойчев съжалява, че тима на Верона не е успял да затвори четвъртфиналната серия срещу Лубе по-рано

радо стойчев алекс грозданов взеха българското дерби алекс николов лубе италия
bnt avatar logo
от БНТ
17:17, 07.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският старши треньор на волейболния тим на Верона Радостин Стойчев говори преди решителния пети сблъсък между неговия тим и Кубе Лубе Чивитанова от четвъртфиналните плейофи в италианското първенство.

Момчетата на Стойчев спечелиха първите две срещи от серията, но след това позволиха на все още действащия шампион на свой ред да запише два успеха и така да вкара сблъсъка в решителен пети мач.

"Вече го знаехме, но в тези мачове си дадохме пак сметка за силата на Чивитанова. Те намериха решение при посрещането, което работи. Като анализирахме добре мачовете обаче, и ние въведохме някои новости", започна българският специалист.

"Лубе има наистина много силни изпълнители на сервис, които могат да направят разликата. Геймовете, които загубихме, се дължаха на това. Трябва да работим върху посрещането, но сме концентрирани и върху други аспекти, като действието в някои трудни ситуации. Това е нещо, което още ни липсва", допълни бившият селекционер на националния отбор.

53-годишният Стойчев, който е начело на Верона от 2019-а година насам, разкри още, че дори част от неговите волейболисти са се разплакали след поражението с 1:3 от Лубе в четвъртия двубой от серията.

"Имаше наши играчи, които плакаха след загубата и уважавам това, защото показва колко е важно за тях. Не мога да обвинявам никого", сподели наставникът.

"Залата на Чивитанова е странна, защото използват мегафони и слагат агитката си зад нашия отбор. Това обаче е техен избор и го уважаваме. Играчите ни трябва да са добри и да не обръщат внимание на това", завърши Радостин Стойчев.

Решителният пети мач от серията между Верона, където се подвизава българският национал Алекс Грозданов, и Лубе Чивитанова, където пък играе неговият съотборник при "лъловете" Александър Николов, ще се проведе в събота (8 април).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС предлага Пламен Тончев да бъде преназначен като председател на ДАНС
МС предлага Пламен Тончев да бъде преназначен като председател на ДАНС
Иван Банчев завоюва квота в стрелбата с лък за Европейските игри в Краков 2023
Иван Банчев завоюва квота в стрелбата с лък за Европейските игри в Краков 2023