НОВИНИ

Рилски спортист с категоричен успех над последния в НБЛ Шумен

рилски спортист категоричен успех последния нбл шумен
bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 12.02.2023 (обновена)
Чете се за: 04:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Рилски спортист приключи с победа второто завъртане в НБЛ, след като надделя над Шумен убедително. Без ДиМаджио Уигинс гостите се наложиха с 92:63.

Мачът в "Арена Шумен" рано-рано бе лишен от интрига, като Рилски спортист действаше методично към успеха, трупайки преднина. Гостите допуснаха само 11 точки в първата част и 13 във втората, за аванс от 44:24 на почивката.

Докато шуменци имаха 24 точки за цялото полувреме, Рилски имаше 24 само в подкошието за този период.

Шумен имаше проблясък в началото на третата част, но въпреки по-добрата игра в нападение за домакините в 10-те минути, те не успяха да застрашат аванса на съперника. Двата тима направиха добра част с 50 точки в нея, но отново Рилски я спечели. Финалният период само оформи крайния резултат, като Рилски успя за втори пореден мач да удържи противника до под 70 точки.

По 12 точки за победата вкараха Александър Янев, Деян Карамфилов и Мирослав Васов, 10 с 8 борби добави Йордан Минчев.

За Шумен 28 вкара Ишмаел Ел-Амин, Адриян Секулов се отчете с 5 точки, 11 борби и 7 асистенции.

Рилецо почива в последния кръг преди паузата и така ще влезе в етап с актив от 19 победи и едно поражение. Шумен остава на последната позиция в класирането, а в четвъртък играе срещу Левски отново у дома.

„Ние днес играхме без двама от основните ни играчи - Чавдар Костов и Димаджио Уигинс. Мисля, че другите момчета компенсираха добре липсата им. Имаше старание и постигнаха целта и това, за което сме дошли - победа с 30 точки", коментира старши-треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров.

„Постарахме се да извоюваме тази победа и не подценихме отбора на Шумен, заради това и такава е разликата. Ние ще имаме играчи в националния отбор, но останалата част от отбора ще се подготви по план, който треньора е планирал. Според мен трябва да продължим начина, по който играем - много пасове, бърза игра, повече бързи атаки и агресивна защита“, обясни Йордан Минчев след успеха на неговия тим.

„След като падаме с 30 разлика няма как да сме доволни. Реалностите в момента са такива - Рилски спортист е най-класният отбор в лигата, не случайно са на първо място. Доволен съм днес от гардовата линия, но определено трябва да получат по-сериозна помощ от другите. Това раздаване, което показва Секулов да виждам в повече от нашите играчи. Само по този начин можем да вървим напред. Дадох шанс за изява на повече от състезателите на пейката. От някои съм доволен как се включиха, други определено трябва да се потрудят, за да заслужат повече доверие. До края на трансферния прозорец има 20 дни, но е много вероятно в този състав да завършим първенството. Ще е доста тежко, но това ще даде възможност за повече изява на момчетата от школата, което мисля, че е голяма възможност за тях - ако те се възползват", каза наставникът на Шумен Янко Янков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити спечели срещу Астън Вила с 3:1 на Етихад
Манчестър Сити спечели срещу Астън Вила с 3:1 на "Етихад"
Белинда Бенчич спечели титлата в Абу Даби
Белинда Бенчич спечели титлата в Абу Даби