НОВИНИ

Роберто Манчини скочи на президента на италианската федерация и обяви: Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:00, 15.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
медиите италия пратиха роберто манчини псж
Снимка:
Слушай новината

Вече бившият селекционер на националния отбор на Италия Роберто Манчини говори за пръв път след напускането си на "Скуадра Адзура", разкривайки за сериозни проблеми в отношенията му с президента на местната футболна федерация Габриеле Гравина.

В интервю пред вестниците "Ла Република", "Месаджеро" и "Либеро" Манчини директно заяви, че Гравина правил опити да оказва влияние върху хората в неговия треньорски щаб и сподели още, че всъщност той е бил уволнен, а не е напуснал по лични причини, каквото бе официалното съобщение.

"Не съм направил нищо, за да ме убият по този начин. Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор. Сякаш съм убил някого, а аз само упражних правото си да взимам решения. Защо има толкова яростни лични нападки към мен? Не съм очаквал да ми обявят морална присъда. Опитах се да говоря няколко пъти с Гравина (б. а. - президента на Италианската футболна федерация) и да му обясня моите виждания. Обясних му, че през тези месеци ми трябва спокойствие, той не го направи и аз бях принуден да си тръгна", коментира Манчини.

"Да сте виждали президент да сменя щаба на националния отбор? Гравина от една година се опитва да го направи". Знаех, че е избрал Джанлуиджи (б. а. Буфон) и това беше правилното решението след Виали. Нямам нищо против него", допълни специалистът, извел Италия до триумф на Евро 2020.

58-годишният треньор заяви още, че винаги е бил коректен по време на престоя си в националния отбор на Италия и определи работата си като селекционер за "най-важния пост" в своята кариера.

"Винаги съм бил коректен. Когато дойдох в националния отбор, отказах по-изгодни оферти. Тогава направих своя избор и това беше най-важният пост в моя живот. И напуснах отбора 25 дни преди следващия мач, не три", категоричен е Роберто Манчини.

По време на интервюто италианският специалист призна още, че в действителност в момента води преговори за работа в Саудитска Арабия, въпреки че не разкри дали е близо до сделка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронна рецепта и за антибиотиците се очаква да бъде въведена през септември
Електронна рецепта и за антибиотиците се очаква да бъде въведена през септември
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда на бившия футболист Марио Метушев за убийство, извършено преди 5 години
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда на бившия футболист Марио Метушев за убийство, извършено преди 5 години