НОВИНИ

Роберто Манчини скочи на президента на италианската федерация и обяви: Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:00, 15.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
медиите италия пратиха роберто манчини псж
Слушай новината

Вече бившият селекционер на националния отбор на Италия Роберто Манчини говори за пръв път след напускането си на "Скуадра Адзура", разкривайки за сериозни проблеми в отношенията му с президента на местната футболна федерация Габриеле Гравина.

В интервю пред вестниците "Ла Република", "Месаджеро" и "Либеро" Манчини директно заяви, че Гравина правил опити да оказва влияние върху хората в неговия треньорски щаб и сподели още, че всъщност той е бил уволнен, а не е напуснал по лични причини, каквото бе официалното съобщение.

"Не съм направил нищо, за да ме убият по този начин. Уволниха ме и заявиха, че е бил мой избор. Сякаш съм убил някого, а аз само упражних правото си да взимам решения. Защо има толкова яростни лични нападки към мен? Не съм очаквал да ми обявят морална присъда. Опитах се да говоря няколко пъти с Гравина (б. а. - президента на Италианската футболна федерация) и да му обясня моите виждания. Обясних му, че през тези месеци ми трябва спокойствие, той не го направи и аз бях принуден да си тръгна", коментира Манчини.

"Да сте виждали президент да сменя щаба на националния отбор? Гравина от една година се опитва да го направи". Знаех, че е избрал Джанлуиджи (б. а. Буфон) и това беше правилното решението след Виали. Нямам нищо против него", допълни специалистът, извел Италия до триумф на Евро 2020.

58-годишният треньор заяви още, че винаги е бил коректен по време на престоя си в националния отбор на Италия и определи работата си като селекционер за "най-важния пост" в своята кариера.

"Винаги съм бил коректен. Когато дойдох в националния отбор, отказах по-изгодни оферти. Тогава направих своя избор и това беше най-важният пост в моя живот. И напуснах отбора 25 дни преди следващия мач, не три", категоричен е Роберто Манчини.

По време на интервюто италианският специалист призна още, че в действителност в момента води преговори за работа в Саудитска Арабия, въпреки че не разкри дали е близо до сделка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронна рецепта и за антибиотиците се очаква да бъде въведена през септември
Електронна рецепта и за антибиотиците се очаква да бъде въведена през септември
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда на бившия футболист Марио Метушев за убийство, извършено преди 5 години
Върховният касационен съд потвърди доживотна присъда на бившия футболист Марио Метушев за убийство, извършено преди 5 години