НОВИНИ

Росен Барчовски: Трябваше просто да проявя търпение, трудно се играе срещу таково нападение

росен барчовски играхме смело турция
bnt avatar logo
от БНТ
22:11, 06.09.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на България по баскетбол за мъже Росен Барчовски застана пред камерата на БНТ минути след първия успеха на страната ни на Евробаскет 2022.

"Лъвовете" надиграха един от домакините на шампионата Грузия с 92:80, а след срещата Барчовски очаквано беше много щастлив от успеха.

"Естествено, че сме щастливи. Не крия, че бяхме доста притеснени. Аз също. Не е приятно да участваш да подобен форум и да си тръгнеш без победа. Знаех потенциала на този отбор. Знаех и потенциала на Дий Бост. Просто трябваше да проявя търпение. Цяла България се опитваше да ми обясни за Дий Бост, но изтърпях всички критики и ето, че търпението понякога се възнаграждава. Не съм имал специален подход към него. Чисто психологически проведохме един-два разговора. За отбора използвах за мотивация днешния прекрасен празник, Деня на Съединението, за да им кажа, че в името на това съединение ние трябва да бъдем през цялото време заедно на този мач и го направихме", започна наставникът.

Българският селекционер коментира по-обстойно и самият двубой срещу грузинците, като похвали своите момчета за работата им и в защита, и в нападение.

"Подобрихме защитата, нападението беше убийствено. Трудно се играе срещу подобно нападение. Уникални Везенков и Бост, но всички се стараха. Психологията помогна. Единствено бях изненадан в началото, че те бяха припряни и ние също. Имахме шанс да поведем рано-рано, но този мач бе такъв. Изпълнихме си задачата да контролираме играта и резултата през първото полувреме. Бях сигурен, че това ще доведе до напрежение при тях и то се получи. Не се правим на герои", заяви Барчовски.

Накрая треньорът на България разкри, че битката за тима ни не е приключила, тъй като утре предстои нов тежък мач срещу Белгия.

"Доволни сме и сега отиваме да се възстановяваме и да се стягаме за утре. След победа умора няма дори и да си играл 40 минути. Белигийците са много сериозен отбор. Победиха и Грузия, и Испания, а видяхте Испания как играе. Чака ни изключителна тежка бита, може би дори по-тежка от днес. Ние обаче сме дошли да се борим", завърши Росен Барчовски.

Автор: Мартин Гошев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Павлин Иванов: Все още не сме свършили нищо
Павлин Иванов: Все още не сме свършили нищо
Задържаха украинка в Бургас, превозвала нелегални мигранти
Задържаха украинка в Бургас, превозвала нелегални мигранти