НОВИНИ

Росица Кирова, ГЕРБ: Подкрепа ще има, когато са ясни конкретните политики

bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 21.07.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Позицията на ПП ГЕРБ вече е заявена - трябва да има и да бъде формиран кабинет, защото това е отговорното поведение, подчерта в "Още от деня" Росица Кирова, избрана днес и за заместник-председател на 46-ото Народно събрание.

"До момента мисля, че ясно е заявено, че ГЕРБ ще бъде опозиция на бъдещия кабинет и на тези, които ще управляват", уточни тя.

И подчерта, че подкрепа от страна на ГЕРБ ще има, когато са ясни конкретните политики, какво се предлага като кабинет и кои са приоритетите.

"Аз бях част от ПП "Има такъв народ" като човек, който цял живот е работил на обществената сцена и е искал промяна. Смятам, че в много обществено-политически сфери трябва да има промяна, смятам, че не трябва да бъде за сметка на здравето на българската нация (като метафора). Имаме възможности за много грешки, за още едни и още едни избори, въпросът е кой плаща цената за това нещо и как това се отразява на всеки един български гражданин", заяви Росица Кирова.

И като човек, идващ от бизнеса, когато при ГЕРБ е намерила диалог и е видяла желание за промяна, тогава е разбрала, че човек може да постигне много повече с диалог, "с разговори, с преговори, отколкото с удряне на главата в стената".

Росица Кирова отбеляза, че политиките, обявени при представяне на първия кабинет на "Има такъв народ", ще бъдат променени.

И даде пример за неприемлива политика:

"Да концесионираш инфраструктура означава, след като е изградена, да я отдадеш на концесия на някой, който да я експлоатира и да събира конкретните такси. Това е дълбоко неправилно и погрешно, защото ние имаме винетната система, ТОЛ системата в България, която трябва да се приведе във вид, така че да работи и да носи необходимите приходи."

Според Кирова на концесия могат да се отдават конкретни обекти, които са от изключително национално значение и за които не може да бъде заделено национално финансиране при много ясен и точен анализ.

Още от разговора вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Токов удар спря водата на много места в Пловдив
Токов удар спря водата на много места в Пловдив
Явор Колев за случая "Пегас": Не е проблем софтуерът, а как се използва
Явор Колев за случая "Пегас": Не е проблем софтуерът, а как се използва