НОВИНИ

Румен Радев: Никога не съм целял свалянето на дадено правителство

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
23:05, 15.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Президентът Румен Радев пристигна на официална визита в Германия по покана на своя колега Франк Валтер Щайнмайер.

"Моята борба не е срещу конкретно правителство, а срещу всеки порочен управленски модел. Водил съм тази борба, знам колко е трудна. Не приемайте, че аз с моето говорене целя да сваля правителството. Но е много важно за едно правителство, което идва с големи обещания, в тежки кризи и е много важно политиката, която води, да е прозрачна. Така че аз от този тип говорене, отношение и действие - като президент няма да се откажа", каза президентът пред българската общност в Берлин.

Държавният глава подчерта също, че техният личен успех в Германия във всички сфери е огромен успех и за България, защото създава доверие в партньорите ни.

"Много е важно за едно правителство, което идва с големи обещания, в тежки кризи то да следва своите обещания и политиката, която води спрямо българските граждани, да бъде прозрачна, отчетна, да няма сиви зони и скрити процеси, да няма места със съмнение. Аз от този тип говорене, отношение и действия като президент няма да се откажа. Предстоят важни решения, аз съм се обявил категорично, с много ясна позиция, за нашите братя в Република Северна Македония. Имаме известни разминавания и аз мога да гарантирам, че ще продължа да следвам своите позиции, от това ще зависят и отношенията ми с правителството", заяви президентът Румен Радев.

Вижте още в прякото включване на репортера ни Ирина Цонева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля си гарантира участие в Шампионската лига след равенство с Атлетико (Мадрид)
Севиля си гарантира участие в Шампионската лига след равенство с Атлетико (Мадрид)
Включват наградени детски творби в учебниците по религия
Включват наградени детски творби в учебниците по религия