НОВИНИ

Шампионът Балкан надви Черно море Тича за пета поредна победа в НБЛ

шампионът балкан надви черно море тича пета поредна победа нбл
Снимка: БК Балкан Ботевград
bnt avatar logo
от БНТ
22:43, 03.12.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Баскетболният шампион на България при мъжете Балкан Ботевград постигна победа с 98:87 (29:17, 14:29, 30:18, 25:23) при домакинството си на Черно море Тича в двубой от осмия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

Мачът в "Арена Ботевград" започна добре за домакините, които спечелиха първата четвъртина с 12 точки разлика - 29:17. Във втората обаче "зелените" играха неузнаваемо и загубиха с 14:29 т., което припомни втората част при гостуването на Керавнос преди няколко дни в турнира за Купата на ФИБА. На полувремето младоците от Варна имаха преднина от 3 точки при резултат 46:43 т.

След почивката Балкан си върна до известна степен ритъма от първия период. Взе третата част с 30:18 т., игра малко по-добре и в четвъртата, въпреки че защитата и в двете четвъртини не бе на ниво.

В този мач Балкан бе без Калвин Годфри, който на вчерашната тренировка изкълчи глезен, стъпвайки върху крак на свой съотборник. И се наложи някои баскетболисти да играят на непривични за тях постове.

Павлин Иванов бе най-резултатен с 21 точки, с 19 е Христо Захариев. Двама отбелязаха по 15 точки - Димитър Димитров и Мануел Суарес, с 10 е Илиян Пищиков, 8 има Дипларос, с по 3 са Константин Тошков и Александър Гавалюгов, по 2 добавиха Николай Грозев Михаил Гавазов.

За Черно море Тича по 18 точки вкараха Михаил Молдов и Аверил Ъгба, със 17 е Лъчезар Тошков, по 13 ичан Мартин Коцев и Тач Ънру.

Следващата седмица на Блакан му предстоят нови два мача от НБЛ. В сряда гостува на Шумен, в събота, 10 декември приема Академик Пловдив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарите на Пеле: Състоянието му е стабилно, няма влошаване през последните 24 часа
Лекарите на Пеле: Състоянието му е стабилно, няма влошаване през последните 24 часа
Левски вкара над 100 точки на Берое за четвърти пореден успех в НБЛ
Левски вкара над 100 точки на Берое за четвърти пореден успех в НБЛ