НОВИНИ

Шефове в "Пирогов" решават дали да подадат оставки

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
09:25, 01.02.2024
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Началници на клиники и отделения в "Пирогов" се събират на заседание, за да решат дали ще подадат оставките си. Заявката им дойде преди няколко дни във връзка с оказвания според тях натиск върху болницата.

Позицията на медиците, че ще напуснат колективно от 1 февруари, дойде след протести, организирани от майката на 15-годишната Даная Кулева, починала в лечебното заведение през май миналата година. Ани Стоянова настоява за оставката на директора на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, докато бъдат изяснени обстоятелствата около смъртта на момичето.

По случая тече трета проверка, назначена от здравния министър. Междувременно Софийският градски съд върна жалбата на директора на "Пирогов" срещу освобождаването му от поста, предприето от министър Христо Хинков преди два месеца. Д-р Димитров може да обжалва това връщане.

В началото на седмицата той обясни, че ще вземе решение как да постъпи по време на днешното заседание на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи. На него ще бъде обсъдено и намерението на над 80 ръководители на структури да подадат оставките си.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцки фермери влязоха с трактори в Солун
Гръцки фермери влязоха с трактори в Солун
Кайзерслаутерн и Фортуна Дюселдорф стигнаха до полуфиналите в Купата на Германия
Кайзерслаутерн и Фортуна Дюселдорф стигнаха до полуфиналите в Купата на Германия