НОВИНИ

Шеметен мач направиха Манчестър Сити и Нюкасъл

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
00:03, 15.05.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Футбол
шеметен мач направиха манчестър сити нюкасъл
Слушай новината

Отборите на Манчестър Сити и Нюкасъл направиха истинско голово зрелище на „Сейн Джеймсис Парк“ в мач от 36-ия кръг на Премиър лийг. Въпреки обратите, шампионите взеха своето с 4:3, като с хеттрик се отчете Феран Торес.

Любопитен факт е, че стражът на Манчестър Сити Скот Карсън се появи на терена в мач от Висшата лига за първи път от 3645 дни. Опитният страж за последно пази в първенството през май 2011 година.

Отборът на Нюкасъл успя да изненада шампиона. В 25-ата минута домакините изпълниха ъглов удар чрез Джонджо Шелви, а Емил Крафт надскочи всички и с глава засече за 1:0. 10 минути по-късно именно Шелви можеше да удвои, но ударът му срещна гредата.

Само три минути в края на първото полувреме бяха необходими за „гражданите“, за да се върнат в мача и да направят пълен обрат. В 39-ата минута Жоао Кансело стреля от ъгъла на наказателното поле, за да прати топката в долния далечен ъгъл на вратата. Малко след това Феран Торес засече за 2:1 след изпълнение на фаул.

Малко преди почивката обаче главният рефер отсъди дузпа в полза на Нюкасъл след намесата на ВАР. Точен за 2:2 бе Жоелинтон.

В 61-ата минута съдията отсъди втори наказателен удар в полза на „свраките“ за нарушение на Кайл Йокър. Джо Уилок стреля от бялата точка, Скот Карсон отрази удара, но при добавката на Уилок бе точен за 3:2.

Много бързо обаче Манчестър Сити върна гола. Феран Торес вкара втория си гол в мача в 62-ата минута за 3:3. Още 60 секунди бяха необходими на испанския национал, за да оформи своя хеттрик и да изведе отново шампионите с гол преднина за крайното 4:3.

Ман Сити е с 83 точки в челото, докато Нюкасъл е на 16-о място с 39 пункта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До обяд слънце, следобед - дъжд
До обяд слънце, следобед - дъжд
Състезание "Най-добър млад шофьор" се проведе във Варна
Състезание "Най-добър млад шофьор" се проведе във Варна