НОВИНИ

Слънчево време днес, проливни валежи утре

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 09.01.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 5° и 12°, в комбинация със слаб, в източната половина на страната - умерен вятър от юг-югоизток. В по-голямата част от страната ще остане слънчево, но от запад облачността ще продължи да се увеличава и през нощта в западните райони ще завали дъжд. В източната половина от страната и Централния Предбалкан ще духа умерен и силен южен вятър.

Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 4° до 13°. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен южен вятър, а в западната половина от страната в следобедните часове със силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух и във високите полета на Западна България и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Границата между сняг и дъжд в планините ще бъде на около 900 метра. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който след обяд в масивите от западната половина от страната ще се ориентира от северозапад.

Утре се очакват повсеместни валежи, на много места значителни по количество, а в централните райони на Южна България са възможни и гръмотевици. Причина за очакваните проливни валежи е средиземноморски циклон, който преминава през Балканите. По-интензивни и придружени на места от гръмотевици ще бъдат валежите в южните и източните райони от полуострова.

В сряда все още ще има валежи, предимно от дъжд и повече по количество в източната половина, но и на места в Западна България ще превалява, като в Предбалкана и във високите котловинни полета дъждът временно ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в Източна България - от север-североизток. През нощта срещу четвъртък валежите ще спрат, a вятърът ще отслабне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов отговори на Петков: Не се чуди къде съм, Кириле!
Борисов отговори на Петков: Не се чуди къде съм, Кириле!
Новак Джокович и Ник Кирьос ще изиграят демонстративен мач на "Род Лейвър Арина" в петък
Новак Джокович и Ник Кирьос ще изиграят демонстративен мач на "Род Лейвър Арина" в петък