НОВИНИ

Съдът даде ход на делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:21, 09.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът даде ход на делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов. Защитата на лидера на ГЕРБ поиска производството да бъде прекратено тъй като в 10.00 часа Кирил Петков и неговият адвокат не са били в залата. Съдът отхвърли това искане с мотива, че двамата са били в съдебната зала когато е обявено началото на делото.

Адвокатите на Борисов поискаха отвод на председателя на съдебния състав с мотив, че той не е безпристрастен, тъй като съдия Веселина Няголова и адвокат Стоян Мадин, защитник на Кирил Петков, са били колеги в СРП и СРС и освен това са били в "близки отношения". Адвокатите на Борисов се позоваха на множество публикации в различни електронни сайтове.

Допълнително адвокатите на лидера на ГЕРБ отбелязаха, че адвокат Стоян Мадин е конституиран като защитник на Кирил Петков сред като делото вече е било разпределено на съдия Веселина Няголова. По други дела Кирил Петков бил представляван от други адвокати, а не от Стоян Мадин.

Адвокатите на Борисов изтъкнаха и необосновано определение по делото, в което не били обсъдили възраженията на защитата, но пък били обсъждани възражения, които не са изтъквани.

Адвокат Менков се мотивира и с факта, че в началото на съдебното заседание съдия Няголова е отбелязала, че е коректно частния тъжител за бъде изчакан, тъй като Кирил Петков давал интервю и за това не е в залата. Менков риторично запита от къде съда знае, че Петков говори с журналисти пред сградата.

Адвокат Мадин се противопостави на искането за отвод с аргумента, че публикациите, които са повод за искането били "полицейски записки".

Кирил Петков не изчака решението на съдия Веселина Няголова дали ще си направи отвод и напусна сградата на Софийския районен съд. Преди да излезе той коментира: "Г-н Борисов го няма, защото го е страх да застане пред един истински съдия". Според Петков "краката на лъжата са къси и това се доказва в съдебната зала".

Съдия Веселина Няголова отказа да се отведе и делото продължава с разпит на свидетели.

Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов и Паленсия спечелиха бг-дербито на испанската втора дивизия, Стоилов не игра
Костадинов и Паленсия спечелиха бг-дербито на испанската втора дивизия, Стоилов не игра
Бруклин надви Маями, но загуби Дюрант
Бруклин надви Маями, но загуби Дюрант