НОВИНИ

След разговор с Гълъб Донев: Ковачевски изрази готовност за разследване на побоя в Охрид

живо министерски съвет събира заседание
bnt avatar logo
от БНТ
15:35, 20.01.2023
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

Двамата обсъдиха тежкото криминално деяние, извършено срещу гражданина на Република Северна Македония с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в гр. Охрид Христиан Пендиков.

Българският премиер категорично осъди побоя срещу Пендиков, при който са му нанесени сериозни телесни повреди.

В разговора Гълъб Донев определи нападението като напълно неприемливо, опасно криминално деяние, извършено срещу гражданин на Република Северна Македония с българско самосъзнание и поиска от страна на местните власти незабавно да бъдат предприети всички необходими мерки за защита на българите в страната срещу подобни престъпления от омраза. Заедно с това министър-председателят Гълъб Донев поиска съдействие при организацията по транспортирането на Христиан Пендиков за лечение в България.

Премиерът Димитър Ковачевски изрази готовност за подкрепа при транспортирането със самолет на Христиан, както и за пълно разследване на случая и подвеждане под отговорност на извършителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Септември София се наложи над Спортист Своге в контрола
Септември София се наложи над Спортист Своге в контрола
Приключва Световният икономически форум в Давос
Приключва Световният икономически форум в Давос