НОВИНИ

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков пожела успех на участниците на Европейската купа по кикбокс в Пловдив

Георги Глушков
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БККМТ
16:28, 18.04.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков пожела успех на организаторите и участниците на предстоящата Европейска купа по кикбокс, която ще се проведе от петък до неделя в спортна зала "Колодрума" в Пловдив (19-21 април).

"Този турнир е голямо признание за българския кикбокс, който набира все по-голяма популярност у нас през последните години. Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма и вложените усилия в организирането на шампионата. Уверен съм, че чрез домакинства на подобни форуми ще популяризирате още повече вашият спорт сред децата и младите хора", написа Георги Глушков.

На състезанието от Европейската купа по кикбокс в Пловдив ще се включат общо 1953 атлети, които са представители на 110 спортни клуба от 21 държави.

Сред участниците ще бъдат и всички български състезатели, които имат зад гърба си титли от Световни купи и световни първенства.

От чуждестранния елит у нас на татамито ще се състезава американската звезда в професионалния и аматьорски кикбокс Бейли Мърфи, който пристигна в България месец по-рано.

Организатори на последната за годината Европейска купа по кикбокс от календара на Световната федерация WAKO са спортните клубове Стар тийм (София) и Бултрас (Пловдив), съвместно с Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джелатерия на остров Капри предлага сладолед с вкус, посветен на среща на Г-7
Джелатерия на остров Капри предлага сладолед с вкус, посветен на среща на Г-7
Ваканция на 2 май и във Варна, Бургас, Пазарджик, Монтана, Ямбол и Разград
Ваканция на 2 май и във Варна, Бургас, Пазарджик, Монтана, Ямбол и Разград