НОВИНИ

Служители на затворите протестират срещу уволнението на синдикални лидери

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:06, 06.10.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

И служителите на затворите излизат на протест. Поводът е уволнението на младши експерта Емил Велков, който е оглавил протеста на служителите на Софийския затвор.

Пред медиите Велков обяви, че е уволнен, защото е приканвал с ръка колегите си да излязат на платното по време на протеста.

Служителите на затворите излизат на протест

Служители протестират и заради цялостното управление на дирекцията и по думите им заради това, че няма адекватни решения на техните проблеми.

Пред медиите уволненият служител заяви, че иска оставката на цялата дирекция. От своя страна директорът на дирекцията заяви, че тези искания са неоснователни, като допълни, че уволненият през годините е имал редица наказания. Едно от последните е липса на оръжие.

"В годините назад няма никакъв диалог и няма разбирателство нито между нас, да не говорим за обществени поръчки какво се случва, знаете го не от нас, а от прокуратурата, режима на работа, липсата на хора", заяви Емил Велков.

"За въпросния служител, който е дисциплинарно уволнен, искам да кажа, че същият за близо 30 години работа в местата за лишаване от свобода е многократно наказван. Едно от последните наказания е за липсващо оръжие, последното е за напускане на работното място и блокиране на булеварда без разрешение от съответните органи", каза директорът на главна дирекция "Изпълнение на наказанията Ивайло Йорданов.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургаската полиция търси собственика на изгубена сума пари
Бургаската полиция търси собственика на изгубена сума пари
Актуалната пътна обстановка към 11.00 ч.
Актуалната пътна обстановка към 11.00 ч.