НОВИНИ

Sofia Open може да се завърне в календара на АТР през ноември

Според испанското издание El Comercio София може да замени Тел Авив като организатор на турнир от категория АТР 250 между 5 и 11 ноември, а причината са продължаващите военни действия в Израел

sofia open завърне календара атр ноември
Снимка: Sofia Open
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 11.10.2023
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Тенис турнирът Sofia Open може отново да се проведе през настоящата 2023-а година, въпреки че не бе включен в календара на АТР за настоящия сезон, информират медиите в Испания.

Причината за връщането на надпреварата може да се окаже войната в Израел и фактът, че столицата Тел Авив трябваше да приеме състезание от сериите АТР 250 между 5 и 11 ноември.

Заради бушуващия конфликт между еврейската страна и ислямистката групировка "Хамас" се очаква турнирът да бъде преместен другаде, а според испанското издание El Comercio фаворит за негов нов домакин е София.

От там информираха, че от АТР са селектирали градове, които имат желание да приемат надпреварата и в крайна сметка изборът е паднал върху българската столица заради по-добра оферта в сравнение с тази на испанския град Хихон.

До този момент обаче няма никакво потвърждение за завръщането на Sofia Open нито от ръководството на АТР, нито от БФ Тенис.

Припомняме ви, че между 2016-а и 2022-а година София на седем пъти организира турнир от сериите АТР 250, който в различните си издания беше спечелен от играчи като Григор Димитров, Даниил Медведев и Яник Синер на два пъти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Митева ще обжалва уволнението си от Народното събрание
Ива Митева ще обжалва уволнението си от Народното събрание
Националната волейболна лига (НВЛ) с ново дигитално изживяване
Националната волейболна лига (НВЛ) с ново дигитално изживяване