НОВИНИ

Спайдърмен се появи на аудиенция при папа Франциск

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
22:11, 24.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

Спайдърмен се срещна с Папа Франциск - и това не е сцена от филмов сценарий. Вижте кой се крие зад маската на любимия на малки и пораснали герой от комикси и филми и какво поръчение е получил от главата на Римокатолическата църква.

Кадрите обиколиха света за секунди - Спайдърмен подарява своя маска на Папа Франциск. Минути по-рано човекът паяк беше атракция в двора "Сан Дамазо" във Ватикана.

Зад познатия на милиони червено-син костюм всъщност се крие Матиа Вилардита. Той е от Савона и е на 27 години. В свободното си време се превъплъщава в Спайдърмен и посещава детските отделения в болниците в града. Така окуражава и кара да се усмихват малките пациенти.

До 19-ата си година Вилардита всъщност е бил редовен пациент на една от клиниките, заради състояние, което е изисквало множество операции. След собствения си опит, Матиа доброволно влиза в ролята на супергерой.

Папа Франциск със специален подарък от ...Спайдърмен (Снимки)

Това е причината да е сред вип гостите за седмичната генерална аудиенция при папа Франциск. Споделя, че срещата с него е била "много трогателна", а Франциск му е поръчал да си направи много селфита с децата на площад "Свети Петър".

Срещата между Спайдърмен и папата стана повод за вълна от забавни коментари и послание в мрежата. Не е ясно кога точно Франциск ще ползва маската, а мнозина се пошегуваха, че човекът паяк не е махнал маската си, така че никога няма да стане ясно дали всъщност това не е бил Питър Паркър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в подстанция остави за кратко почти целия "Люлин" без ток
Пожар в подстанция остави за кратко почти целия "Люлин" без ток
Руди Джулиани без адвокатски права за щата Ню Йорк
Руди Джулиани без адвокатски права за щата Ню Йорк