НОВИНИ

Спрягат Спалети и Конте за поста селекционер на националния отбор на Италия

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:13, 14.08.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
спалети посвети титлата наполи привържениците семейството починалия брат
Слушай новината

Лучано Спалети и Антонио Конте са двамата основни фаворити за поста на селекционер на националния отбор на Италия след изненадващото напускане на Роберто Манчини във вчерашния ден, пишат медиите на Ботуша.

Припомняме ви, че в неделя изненадващо Манчини обяви, че се оттегля от позицията си на наставник на "Скуадрата", като според информациите 58-годишният специалист е получил оферта от Саудитска Арабия.

От италианската футболна федерация още вчера написаха, че името на новия треньор ще бъде обявено съвсем, а спекулациите дават най-големи шансове на Лучано Спалети и Антонио Конте.

И двамата в момента са без работа, като Спалети си тръгна от Наполи след триумфа на тима в Серия "А", която прекъсна сушата на небесносините от повече от 30 години без титла на Италия. Веднага след края на кампанията обаче той обяви, че има нужда от почивка.

В същото време Антонио Конте е без отбор от месец март насам, откакто напусна Тотнъм. Любопитното е, че в своята кариера той вече е бил селекционер на Италия и дори води "адзурите" на Евро 2016, когато тимът беше елиминиран в четвъртфиналите с дузпи от състава на Германия, което се оказа и последния мач на Конте начело на страната.

Очаква се новият наставник на "Скуадра Адзура" да направи своя дебют след по-малко от месец през септември, когато на действащия европейски шампион му предстоят два двубоя от квалификациите за Евро 2024 срещу Република Северна Македония (9 септември) и Украйна (12 септември). Понастоящем италианците заемат 3-ото място в своята група "С" с актив от 3 точки, но междувременно са и отборът с най-малко изиграни мачове от всички свои съперници.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожари горят край три села в Бургаско - силен вятър затруднява гасенето
Пожари горят край три села в Бургаско - силен вятър затруднява гасенето
Руски атаки срещу Одеса и Запорожие
Руски атаки срещу Одеса и Запорожие