НОВИНИ

Старши треньорът на Нордселанд: Показахме офанзивен футбол на наистина високо ниво

старши треньорът нордселанд показахме офанзивен футбол наистина високо ниво
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 06.10.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Нордселанд - Йоханес Хоф Торуп, не скри задоволството си от представянето на отбора при убедителната домакинска победа над Лудогорец със 7:1 в среща от втория кръг от турнира Лига на конференциите на УЕФА.

Лудогорец преживя историчеки кошмар в Дания и инкасира най-тежката си загуба в Европа

С първия си успех в група "Н" датчаните събраха 3 точки и се изкачиха на второто място, като изпревариха разградския си съперник, който също е с 3 пункта. Лидер с пълен актив от 6 точки е Фенербахче, а последен без точки е Спартак Търнава.

Норшеланд не успя да вкара в предишните си два мача от първенството срещу Вейле (0:0) и Хвидовре (0:0), но срещу българския първенец отборът се отпуши в атака.

"Винаги сме знаели, че е просто въпрос на време да започнем на бележим. За щастие в този мач това се получи. Играхме на скорост и бяхме ефективни пред вратата на съперника. В предишните няколко мача това ни липсваше, така че надявам да запазим инерцията от този двубой и за следващите ни срещи", коментира Торуп.

"Доволен съм, че не спряхме да атакуваме и да търсим още голове, дори когато мачът вече беше решен. Това говори много за играчите, за настройката им и за начина ни на игра. Когато вкараме, продължаваме да търсим още попадения, защото знаем, че с всяко следващо се доближаваме до целта. Не гледаме само резултата и това да задържим преднината си, независимо каква е тя. Затова съм много доволен от представянето ни. Показахме офанзивен футбол на наистина високо ниво. Наясно сме, че умеем да атакуваме, играчите ни го имат в себе си и не за първи път бележим доста голове в един мач. Мисля, че показахме възможностите си и не оставихме да ни повлияе това, което се случи в предишните срещи", добави той.

Йоханес Хоф Торуп демонстрира учтивост след победата над Лудогорец със 7:1.

"Лудогорец е добър отбор и го видяхме при визитата им в Аякс. Виждаме, че губят първия мач, но отиват в Амстердам и печелят с почти същия отбор, който игра днес. Бих казал, че това е добър футболен отбор. Искам да ви кажа, че прекарахме доста време в подготовката на нашите играчи за противника. В Лудогорец има няколко наистина добри индивидуалности. Надявам се, че ми вярвате“, добави треньорът на Нордселанд пред учудените репортери.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжкият волейболен тим на ЦСКА с четири нови попълнения, две от тях се завръщат в клуба
Мъжкият волейболен тим на ЦСКА с четири нови попълнения, две от тях се завръщат в клуба
Авария оставя Поморие без вода
Авария оставя Поморие без вода