НОВИНИ

Супердерби на Италия направиха Ювентус и Интер

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
21:15, 15.05.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Футбол
супердерби италия направиха ювентус интер
Слушай новината

Изключително драматичен, емоционален и изпълнен с много обрати мач изиграха отборите на Ювентус и Интер. „Старата госпожа“ постигна победа с 3:2 в Дербито на Италия, което се проведе в Торино.

Три дузпи решиха изхода от мача от 37-ия кръг на Серия А. Головото шоу започна още в 27-ата минута, когато Кристиано Роналдо откри резултата. Главният рефер отсъди наказателен удар за нарушение на Матео Дармиан срещу Джорджо Киелини. Португалският национал изпълни дузпата, но вратарят на Интер изби топката, а едва при добавката Самир Ханданович беше преодолян.

Почти всички голови ситуации бяха решавани след преразглеждане на системата за видеоповторение.

Само 10 минути след това и Интер получи право да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Лаутаро Мартинес. Ромелу Лукаку не сгреши от бялата точка за 1:1.

Преди почивката Ювентус успя да вземе психологическо предимство. След удар на Хуан Куадрадо топката рикошира, но се оказа в мрежата на „нерадзурите“ за 2:1.

В 55-ата минута Родриго Бентанкур трябваше да напусне терена за втори жълт картон, с което домакините останаха с човек по-малко.

Автогол на Джорджо Киелини доведе ситуацията до ново равенство за 2:2 в 83-ата минута. Защитникът се опита да изчисти топката след центриране в наказателното поле, но вместо това тя влезе в собствената му врата.

В 88-ата минута Хуан Куадрадо сложи точка на спора с попадение за 3:2, но този път отново след изпълнение на дузпа, отсъдена за нарушение на Иван Перишич.

До края на срещата феновете на дербито видяха още един червен картон – на Марсело Брозович.

Със спечелените три точки Ювентус заема 4-ото място със 75 точки, докато Интер, който вече си осигури шампионската титла е с 88 пункта на върха в Калчото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страхотен гол на Тилеманс и ВАР донесоха триумф на Лестър във ФА Къп
Страхотен гол на Тилеманс и ВАР донесоха триумф на Лестър във ФА Къп
Израелска атака срещу чуждестранни редакции в Газа (ОБЗОР)
Израелска атака срещу чуждестранни редакции в Газа (ОБЗОР)