НОВИНИ

Световни квалификации за Катар 2022 от 1 до 8 септември по БНТ 1 и БНТ 3

Катар 2022 Мондиал Световни квалификации
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:06, 20.08.2021
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската национална телевизия ще направи зрителите съпричастни на всичко най-съществено, случващо се във футболен план в началото на септември, като акцентът ще падне върху националния ни отбор.

След като зрителите се насладиха на UEFA EURO 2020 сега е време отново да насочим поглед към квалификациите за Мондиала.

Предстоят мачове, които ще ориентират феновете, какво се случва по пътя към Световното първенство в Катар през 2022 г. Безспорно най-очакваният двубой е на 2 септември, когато България гостува на новия европейски първенец Италия. Срещата ще се състои във Флоренция.

„Скуадра адзура" е в безпрецедентна поредица от над 30 мача без загуба, а апогеят на селекционера Роберто Манчини дойде в средата на юли, когато италианците триумфираха с титлата на Стария континент за първи път от 1968 г. насам. След онази нощ на „Уембли“, сега Италия за пръв път ще бъде в действие, вече в качеството си на властелин на Европа. От друга страна, родните лъвове са в затруднено положение след първите си три мача за квалификациите и задължително ще търсят благополучен резултат.

Мачът в четвъртък (2.09) вечер ще се излъчва по БНТ 1 и е с начален час 21:45 ч. Студийната програма с водещ Илиян Енев започва точно в 21:00 ч. От мястото на събитието във Флоренция и как е обстановката ще предават специалните пратеници Ивайло Ангелов и Стефан Георгиев.

На 5 септември националният отбор на България ще премери сили с отбора на Литва. Двубоят ще бъде на стадион „Васил Левски", 19:00 ч. по БНТ 1. Ще коментира Петър Василев.

За завършек на този мини маратон от мачове в края на лятото идва и приятелският мач срещу Грузия на 8 септември - отново в София и отново на националния стадион. Началото е в 19:30 ч. Освен мачовете на нашите национали в програмата на БНТ 3 в периода 1 - 8 септември попадат още интригуващи битки като Франция - Босна и Херцеговина, Унгария - Англия, Украйна - Франция, Англия - Андора, Швейцария - Италия, Нидерландия - Турция, Полша - Англия.

Във всяка една от вечерите на 1-ви, 2-ри, 4-ти, 5-ти, 7-ми и 8 септември зрителите по традиция ще могат да видят обзор на всички квалификации из цяла Европа, като това ще се случва в рамките на половин час 10 минути след полунощ.

Българската национална телевизия няма да пропусне и изявите на младежкия ни национален тим, като на 7 септември ще покаже квалификацията за Европейско първенство до 21 години между България и Уелс. Срещата започва в 18:30 ч. и попада в програмата на БНТ 3.

Не пропускайте футболните емоции за Световни квалификации за Катар 2022 г. от 1 - 8 септември по БНТ 1 и БНТ 3!

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън: САЩ са евакуирали 13 000 души от Афганистан
Байдън: САЩ са евакуирали 13 000 души от Афганистан
Бензема подписа договор с Реал Мадрид до 2023
Бензема подписа договор с Реал Мадрид до 2023