НОВИНИ

Таня Гатева: Доволна съм, има потенциал в момичетата и в отбора

таня гатева новият селекционер баскетболния национален отбор жени
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 10.11.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Български баскетбол
Слушай новината

Старши треньорът на женския национален отбор по баскетбол Таня Гатева бе доволна от хъса и характера, който са показали баскетболистките й на терена.

Националният отбор на България отстъпи пред Финландия с 65:75 (24:23, 11:10, 8:17, 22:25) като домакин в „Арена Самоков“ в двубой от първия кръг в група В на квалификациите за eвропейското първенство през 2025 година.

"Не ни достигна висок играч, разликата между двата тима е именно на тази позиция. Там хвърлихме страшно много усилия, за да опазим техния център. Виждате за каква отскокливост, каква борба в подкошието беше. Това беше най-голямото затруднение. Получава се още липса в това, че все още не сме били толкова дълго време заедно. С времето това ще се промени. Доволна съм, има потенциал в момичетата и в отбора. Оставам положителна, продължаваме да работим, имаме си план и продължаваме да го следваме напред", обясни Гатева.

"Вече работим по въпроса за натурализирането на състезателка в подкошието. За мача със Словения разбира се няма как да стане, то е ясно. За другия ноември вече ще е тук", обяви треньорът на женския ни тим.

"Доста съм доволна и от младите момичета, въпреки че те не са много спокойни в момента. Има стрес в тях, което е напълно нормално. Трябва да ги изтърпим и другото нещо, че трябва тактически по-добре да се наредим с времето на терена. Очаквам Борислава за напред да продължи да се включва в същия дух, а дори и по-добре. Надявам се най-вече да е здрава. Показа, че е истински лидер", коментира още Гатева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митрофанова: Църквата "Свети Николай Мирликийски" е на Русия
Митрофанова: Църквата "Свети Николай Мирликийски" е на Русия
След 50 дни под ключ отвориха Руската църква в София
След 50 дни под ключ отвориха Руската църква в София