НОВИНИ

Търговската верига, в която имаше опашки за олио, отменя следващата промоция

веригата чиито хипермаркети образуваха тълпи олио отменя друга такава промоция
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 14.03.2022
14555
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Веригата хипермаркети "Кауфланд", в чиито обекти на 12 март се получиха опашки и напрежение заради промоция на олио, излезе с позиция до медиите. От компанията уточняват, че намалението е било планирано много преди усложняването на икономическата ситуация. Съобщават още, че отменят планирана за тази събота промоция за друга марка олио.

Ето и цялата позиция на "Кауфланд България":

"След анализ на събитията в обектите ни в цялата страна на 12 март във връзка с продажба на олио информираме за следното:

Продуктът традиционно присъства в промоционалните предложения на Kaufland. Конкретната продажба беше планирана и организирана дълго време преди пазарната ситуация да се усложни заради напрегната международна обстановка. Във времето сме доказали, че клиентите могат да разчитат на нас и затова промоцията не беше отменена. Бяха предвидени ограничения за покупка на максимален брой от промоционалния продукт и предприети допълнителни мерки за предотвратяване на струпвания.

След внимателно анализиране на ситуацията и с цел предотвратяване на напрежение се отменя планираната за събота, 19.03.2022 г., продажба на олио на цена 3,69 лева.

Уверяваме потребителите, че ще продължим да работим за всекидневното осигуряване на стоки от първа необходимост."

Заради промоцията миналата събота в магазините по цялата страна се стигна до струпване на хора и напрежение. В Бургас възрастен мъж почина, чакайки на опашката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хаким Зиеш обяви оттеглянето си от националния отбор на Мароко
Хаким Зиеш обяви оттеглянето си от националния отбор на Мароко
Камило Плачи: Оставам в Хебър поне още една година
Камило Плачи: Оставам в Хебър поне още една година