НОВИНИ

Тотнъм се доближи до Арсенал след разгром в дербито на Северен Лондон

кейн изпревари тиери анри голове висшата лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 13.05.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Футбол
Слушай новината

Тотнъм победи Арсенал с 3:0 в отложеното дерби на Северен Лондон от 22-ия кръг на Висшата лига. Хари Кейн откри резултата, а Роб Холдинг бе изгонен. Хари Кейн отново бе точен, а Хюн-Мин Сон отбеляза своя гол №21 за сезона.

Възпитаниците на Антонио Конте се нуждаеха от победата, за да запазят надеждите си за финиширане в топ 4. Натискът им се отплати в 21-ата минута, когато получиха дузпа. Седрик Соареш изблъска Хюн-Мин Сон във въздуха и съдията Пол Тиърни отсъди 11-метров наказателен удар. Хари Кейн откри резултата с точно изпълнение в долния десен ъгъл.

В 33-ата минута "артилеристите" останаха с човек по-малко на стадион "Тотнъм Хотспър". Роб Холдинг получи втори жълт картон, след като удари Хюн-Мин Сон с лакът в лицето. Англичанинът постави личен рекорд за най-много извършени нарушения в един мач, макар да игра само 33 минути. Всички 4 негови фаула бяха срещу южнокорейския нападател. От назначаването на Микел Артета като мениджър в Арсенал, тимът е имал най-много изгонени футболисти. "Топчиите" са получили цели 13 червени картона, с 5 повече от втория в тази статистика Брайтън.

"Шпорите" се възползваха от численото си предимство и удвоиха аванса си. Родриго Бентанкур засече с глава центриране от корнер и изпрати топката на пътя на Хари Кейн, който удвои головата си сметка с глава.

Второто полувреме започна с ново попадение на домакините. Хюн-Мин Сон стреля от вътрешността на наказателното поле, за да оформи крайния резултат и заслужено да подпечата успеха на тима си. Това бе първият случай, в който Тотнъм да води на Арсенал с три гола в шампионатен двубой.

Въпреки загубата Арсенал остава на 4-ата позиция в класирането с актив от 66 пункта. Тотнъм заема 5-ата позиция в подреждането с точка по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При ракетния удар в Одеса сериозно са пострадали кооперации. Вижте какво разказаха хората пред екипа на БНТ
При ракетния удар в Одеса сериозно са пострадали кооперации. Вижте какво разказаха хората пред екипа на БНТ
Какви са последствията след затварянето на ТЕЦ "Марица 3"
Какви са последствията след затварянето на ТЕЦ "Марица 3"