НОВИНИ

УЕФА даде зелена светлина за участие на Милан, Астън Вила и Брайтън в Европа

уефа започва разследване барселона заради случая негрейра
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:00, 07.07.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

УЕФА разреши на Милан, Астън Вила и Брайтън да участват в европейските клубни турнири през следващия сезон, след като направи промени, за да бъде избегнат потенциален конфликт с правилото за собственост на няколко клуба.

Седемкратният първенец на Европа Милан споделя същите американски собственици - RedBird Capital Partners, заедно с носителя на Купата на Франция Тулуза, докато собствениците на Вила имат дял в португалския Витория Гимараеш. Собственикът на Брайтън Тони Блум стана мажоритарен акционер на Юнион Сен Жилоа, когато купи белгийския клуб през 2018.

„След въвеждането на значителни промени от клубовете и техните съответни инвеститори, CFCB First Chamber прие допускането на гореспоменатите клубове до клубните турнири на УЕФА за сезон 2023/24. CFCB установи, че въведените значително промени са довели клубовете в съответствие с правилото за собственост на няколко клуба. Тези промени значително ограничават влиянието на инвеститорите и властта за взимане на решения върху повече от един клуб, като гарантират правилото за собственост на няколко клуба“, се казва в изявление на Европейската централа.

Като част от спазването на правилата, нито един от засегнатите клубове няма да има възможност да трансферира играчи един на друг, без значение дали за постоянно или под наем, до септември 2024. Милан ще играе в Шампионската лига, докато Брайтън, Юнион и Тулуза ще са в Лига Европа. Вила и Витория ще са в квалификационните кръгове на Лигата на конференциите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава благоприятна прогнозата за чистотата на българската акватория на Черно море
Остава благоприятна прогнозата за чистотата на българската акватория на Черно море
САЩ дават на Украйна касетъчни боеприпаси
САЩ дават на Украйна касетъчни боеприпаси