НОВИНИ

Валентич изрази готовност да си тръгне от Ботев Пловдив

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:51, 24.07.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Азрудин Валентич
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич изрази готовност да подаде оставката си, след като неговият тим допусна трета поредна загуба от началото на сезон в Първа лига.

"Жълто-черните" отстъпиха с 0:2 на Арда, а след срещата босненския специалист заяви, че иска да остане в тима в трудните времена, но е готов да си тръгне незабавно от Пловдив, ако се наложи.

"Лесно е да застанеш пред камерата, когато всичко е розово. Аз искам да застана тук в трудните времена. Предишният сезон е в миналото, той е спомен и трябва да забравим за него. Не сме надградили спрямо тогава. Мога да говоря с ръководството след тези слаби резултати. Аз съм окей да си тръгна още днес, но не знам дали това ще е добре за отбора. Това, което направих с Ботев Пловдив през последния сезон, няма как да ми бъде отнето. То ще остане в историята. Феновете имат право на това, което казват от трибуните. Те сега не подкрепят мен, но трябва да подкрепят отбора", коментира Валентич, който през миналия сезон изведе "канарчетата" до бронзовите медали в българското първенство.

Треньорът на Ботев сподели още, че в момента целта пред тима е да се възстанови напълно за реванша срещу АПОЕЛ в Лигата на конференциите.

"Когато един наставник започне с три загуби, е нормално да има приказки за оставка. Мога още тази вечер да говоря със собствениците за напускането ми. Знам как стоят нещата на Балканите, когато се натрупат няколко поредни загуби. Никой не е щастлив в този момент – нито футболистите, нито феновете. Имаме няколко дни да покажем дали сме мъже и да се подготвим за мача с АПОЕЛ. Трябва да се възстановим за този двубой. Да сме на максимума на физическите си възможности. На 2-3 позиции на терена стартираме с футболисти, които не са на 100% от възможностите си. Мачовете от миналия сезон са в миналото. Важно е какво ще направим от утре нататък", заяви Азрудин Валентич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал удари Челси в контрола в САЩ
Арсенал удари Челси в контрола в САЩ
Стефан Янев: Възход на държавата не е възможен без баланс в политическите отношения
Стефан Янев: Възход на държавата не е възможен без баланс в политическите отношения