НОВИНИ

Валентин Антов: Със сигурност не трябва да играем само в защита

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:49, 01.04.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
валентин антов сигурност играем защита

Българският централен бранител застана пред камерата на БНТ минути след края на двубоя срещу Северна Ирландия, за да сподели вижданията си за срещата на "Уиндзор Парк".

Мачът в Белфаст завърши 0:0, а футболистът на италианския Болоня бе доволен от факта, че въпреки младата ни отбрана, "лъвовете" запазиха вратата си суха.

“Днес бяхме с доста млада отбрана, но с Петко и Андреа Христови сме играли доста в младежите. Помагахме си, бяхме доста мотивирани и се радвам, че запазихме мрежата суха. Когато сме направили 0:0 и не сме вкарали, значи не сме направили достатъчно. В това число включвам и защитниците."

Бранителят изрази съжаление, че в края нашия тим не е успял да стигне до трите точки чрез Димитър Илиев, но все пак уточни, че неговата основна работа е да не допусне гол във вратата на България.

"Съжалявам, че не отбелязахме. Но първата задача, която имам, е да не допуснем гол и се радвам, че се справихме добре. От малко време сме в тази нова формация, с нов треньор, и ни трябва още малко време. Със сигурност задачата ни не е да играем само в защита. Днес имахме няколко контраатаки и можехме да направим един добър резултат.

Накрая Антов направи обзор на трите мача на България в последната една седмица, като акцентира върху това, че съперниците на "лъвовете" са били наистина много силни.

Играхме с три много силни отбора. Загубихме от Италия и Швейцария, но трябва да погледнем в какви първенства играят техните футболисти”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 000 служители на МВР ще охраняват изборните секции
Над 20 000 служители на МВР ще охраняват изборните секции
Австрия е почти напълно затворена до Великден
Австрия е почти напълно затворена до Великден