НОВИНИ

Валежи и гръмотевици днес

валежи гръмотевици
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 01.09.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес по преминаването на студен атмосферен фронт на отделни места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми, на повече места в Южна България.

По-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина до силен и с него в страната ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има по-късно през деня и вечерта, и на отделни места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 27 - 28°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще духа силен вятър. Около и след обяд ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 9°.

В четвъртък и петък ще има променлива облачност, почти без валежи. В четвъртък все още ще е ветровито, но до края на деня северозападният вятър чувствително ще отслабне. Ще бъде сравнително хладно, като в петък максималните температури ще бъдат между 21° и 26°. В събота ще се затопли, но от запад облачността ще се увеличи и следобяд на места в западните райони ще превали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е планирана среща между "БСП за България" и "Има такъв народ"
Днес е планирана среща между "БСП за България" и "Има такъв народ"
Ашли Барти започна с чист успех на US Open
Ашли Барти започна с чист успех на US Open