НОВИНИ

Везенков се е разминал с тежка травма, но участието му в следващия двубой на Олимпиакос е под въпрос

александър везенков серията приключила нищо значение
Снимка: БК Олимпиакос
bnt avatar logo
от БНТ
09:24, 09.06.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Везенков е преминал ядрено-магнитен резонанс, а резултатите от него не са толкова притеснителни за българския национал, каквато беше първоначалната информация. Той е с костен оток на задната част на коляното, като се е разминал с най-тежката травма. Везенков получи травма във втория мач от финалната серия в гръцкия елит, спечелен от Панатинайкос с 67:65. Все още не е ясно дали ще може да вземе участие в мач №3 от финалната серия срещу Панатинайкос, като възстановяването му ще отнеме няколко дни.

Везенков беше фаулиран при единоборство в подкошието на "детелините", но при приземяването стъпи накриво и контузи задната част на коляното си. Той не успя да напусне сам игрището, а това се случи с помощта на съотборниците му. Още преди края на мача той напусна ОАКА, за да премине ядрено-магнитен резонанс.

Олимпиакос и Панатинайкос си размениха по една домакинска победа до този момент в спора за трофея в елита на гръцкото баскетболно първенство, а третият сблъсък е на 11 юни (неделя) от 21:15 часа в Пирея. Мач №4 ще се изиграе на 15 юни от 21:15 часа в ОАКА. Евентуална пета среща е насрочена за 18 юни, отново от 21:15 часа в залата на Олимпиакос, но ако се стигне до нея домакините няма да могат да разчитат на феновете си, тъй като те ще трябва да изтърпят наказанието си наложено преди броени часове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание на НС
Заседание на НС
Двама нови депутати от ПП-ДБ положиха клетва в НС
Двама нови депутати от ПП-ДБ положиха клетва в НС