НОВИНИ

Вратарска грешка провали Хърватия срещу Турция и осигури перфектен дебют за Винченцо Монтела

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:43, 12.10.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
вратарска грешка провали хърватия турция осигури перфектен дебют винченцо монтела
Слушай новината

Отборът на Турция направи важна крачка към класирането си на Евро 2024, побеждавайки с минималното 1:0 като гост Хърватия в тазвечершното дерби в група "D" от евроквалификациите.

Успехът за южните ни съседи срещу бронзовите медалисти от последния Мондиал донесе и мечтан дебют начело на тима за италианеца Винченцо Монтела, който замени Щефан Кунц на поста преди по-малко от месец.

На стадион "Опус Арена" в Осиек единственото попадение падна след точно половин час игра и беше белязано от груба неточност на хърватския страж Доминик Ливакович. Той излезе неразчетно напред при едно извеждащо подаване към Баръш Йълмъз, а футболистът на Галатасарай се възползва от грешката на своя съперник и с прехвърлящ удар осигури победата на своя тим.

Все пак в последните минути на срещата домакините от Хърватия можеха да стигнат до точката, когато в добавеното време реферът Антъни Тейлър отсъди дузпа в полза на "ватрените" за игра с ръка на Хакан Чалханоглу в наказателното поле.

Ситуацията бе преразгледана от ВАР и в крайна сметка английския рефер промени решението си, с което крехкият аванс на Турция оцеля.

По този начин южната ни съседка оглави еднолично подреждането в тази група "D" с актив от 13 точки, докато "шахматистите" на Златко Далич са на втората позиция с 10 пункта, но и мач по-малко.

В ранния двубой от програмата аутсайдера Латвия прекъсна серията си от пет поредни загуби и срази с 2:0 у дома състава на Армения, с което сериозно охлади амбициите на кавказците за дебютно класиране за голямо първенство.

Въпреки победа си обаче латвийците остават на последното 5-о място в подреждането със само 3 точки, докато арменците са 3-ти със 7 пункта, колкото има и съставът на Уелс, но "драконите" имат и мач в запас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания сложи край на перфектната серия на Шотландия в евроквалификациите и засега отложи класирането за Евро 2024
Испания сложи край на перфектната серия на Шотландия в евроквалификациите и засега отложи класирането за Евро 2024
Маурисио Почетино: Въпрос на време е да успеем
Маурисио Почетино: Въпрос на време е да успеем