НОВИНИ

Ясен Петров: Дошли сме за три точки

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:10, 31.03.2021
Чете се за: 00:54 мин.
Футбол
ясен петров дошли сме три точки

Българският селекционер Ясен Петров даде своята пресконференция преди тазвечершният двубой на "лъвовете" срещу Северна Ирландия в Белфаст.

За родните национали това ще бъде първо гостуване в група "С" на световните квалификации, а старши треньорът заяви, че въпреки новата визия, България ще се опита да играе добър и атакуващ футбол.

"Разучили сме съперника и спрямо това ще направим нашата постройка на игра. Но ще има още промени, нови лица, защото умората е голяма. И ние няма да убиваме играчите, които сме извикали. От тактическа гледна точка сме предвидили една малка промяна", започна Петров.

Той отговори и на изказването по-рано вчера на селекционерът на домакините заяви, който сподели, че е наясно с българската тактика: 3 или по-скоро 5 защитника, две бързи крила и един тежък нападател.

"Донякъде е така, но не е и съвсем така. Леко ще завъртим някои елементи и ще видим какво ще се случи. Ще играем атакуващо, за точки сме дошли. Не че срещу Италия не сме търсили атаката. Нямахме много време за работа, но се надявам младите и дебютантите да бъдат жадни за игра".

Бившият наставник на Левски завърши с коментар, че са наблюдавали мачовете на Северна Ирландия срещу Италия и САЩ и може да каже добри думи за тима, воден от Йън Бараклъф.

"Според мен, знаем достатъчно за тях. Но ние идваме от два много тежки мача и влизаме в трети, като гости. Няма да ни е лесно, а за Северна Ирландия мога да кажа само добри думи. Те са и пред нас в ранглистата на ФИФА. Но най-просто казано, трябва да вкараме и да запазим вратата си суха", каза още Ясен Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама полицаи от Капитолия съдят Тръмп за бунта на 6 януари
Двама полицаи от Капитолия съдят Тръмп за бунта на 6 януари
Щатът Ню Йорк легализира марихуаната за развлечение
Щатът Ню Йорк легализира марихуаната за развлечение