НОВИНИ

Ясен Петров: Всичко може да се случи в оставащите пет мача

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 01.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
ясен петров всичко случи оставщите пет мача

Селекционерът на България Ясен Петров остана доволен след нулевото равенство, до което България стигна при визитата си на Северна Ирландия в Белфаст.

Наставникът сподели, че двубоят се е превърнал в истинска битка и с оглед на това нулевото равенство е напълно закономерно.

“И двата отбора се сбиха, и двата отбора искаха победата. Знаехме как ще играят. Бяха по-свежи от нас. Отново имахме принудителни смени. Доволен съм от всички, които дебютираха. Ако беше отбелязал Илиев, щяхме да си тръгнем с трите точки.

Отговорихме на битката във всички аспекти, въпреки че умората е голяма. Все пак обаче можеше и да загубим, защото и Северна Ирландия имаха много положения."

Петров коментира и представянето на тима ни в отбрана, където за "лъвовете" имаше цели трима дебютанти, а ако към тях допълним и Антонио Вутов, то цели четирима футболисти записаха снощи първите си срещи за представителния ни тим.

"Тримата в защита се справиха блестящо, и то срещу много силен противник. Има още какво да се желае. За толкова дни това е продукцията”, похвали Ясен Петров младите ни бранители Валентин Антов, Петко и Андреа Христови. Не беше риск да заложим на четирима дебютанти. Не искахме да ги излагаме на риск срещу Италия и Швейцария и смятахме, че този двубой е подходящ да дебютират. Изразходихме доста енергия да се противопоставим на Северна Ирландия. Общо взето футболът отсъстваше в определен момент, но това е част от футбола. Северна Ирландия играе по този начин. Търсим лидерите си", сподели наставникът.

В края на интервюто си той не отписа шансовете ни да се класираме на Световното първенство в Катар догодина, като заяви, че следващите пет мача няма да бъдат приятелски.

“Защо да са приятелски? Остават още пет мача. В тях всичко може да стане”, завърши с оптимизъм Ясен Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Офис на "Български пощи" отвори в метрото
Офис на "Български пощи" отвори в метрото
Вторият изгонен руски дипломат напусна България
Вторият изгонен руски дипломат напусна България