НОВИНИ

Загиналият при Боянския водопад мъж е паднал от около 20 метра

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:50, 23.08.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Млад мъж загина при падане от Боянския водопад. Инцидентът е станал в неделя. Минути преди 14.00 часа в планинската спасителна служба база "Алеко" получават сигнала и тръгват към водопада.

От службата уточниха за БНТ, че падането е било от около 20 метра височина. Случаят се разследва. Самоличността на 30-годишния мъж не е установена, тъй като в себе си той е носил единствено телефон, който се е счупил.

Вижте и още във включването на Карина Караньотова.

"Става въпрос за много съчетана травма, множество травми, както казахте върху твърда повърхност и най-вероятно фаталният край е настъпил непосредствено след падането.
На първо място трябва да подхождаме с много голям респект към планината, трябва да водим диалог с нея. В момента, в който стане монолог, белята много бързо настъпва. В случая имаше възможност за такова изнасяне с хеликоптер, евакуация, но за съжаление този случай свършва фатално почти веднага, но при случай, че този човек все пак имаше някакви жизнени функции, един хеликоптер щеше да свърши много бързо работата", заяви Захари Димитров, дежурен спасител в ПСС-база "Алеко".

Зачестяват инцидентите в планината, над 50 са за последните три месеца

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити с последен опит за Кейн
Манчестър Сити с последен опит за Кейн
Мащабни военни учения в Китай: Домакини са Русия, Китай и Иран
Мащабни военни учения в Китай: Домакини са Русия, Китай и Иран