НОВИНИ

Застудяване и валежи в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
05:45, 22.11.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между 1° и 6°, а максималните - от 10° до 15°. До обяд ще бъде слънчево, но по-късно облачността ще се увеличава, а привечер и през нощта слаби валежи ще има в западните и централните райони от страната. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е до умерен, но вечерта ще се усили.

По Черноморието денят на места ще започне с валежи от дъжд. В следобедните часове облачността временно ще се разкъса, на места до предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от северозапад, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток.

В планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България ще започне да се увеличава и привечер на места там ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През нощта срещу сряда и в сряда валежите ще обхванат цялата страна. През следващите дни с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува по-студен въздух. Облачността ще е по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, в планините над 1500 м - от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Под 400 нови случая на коронавирус у нас, 13 души са починали
Под 400 нови случая на коронавирус у нас, 13 души са починали
Отстраниха от длъжност кмета на Ракитово
Отстраниха от длъжност кмета на Ракитово