НОВИНИ

Затоплянето продължава и утре, температурите падат от понеделник

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 18.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Постепенното затопляне продължава с минимални температури тази сутрин в широки граници - от минус 5 - 6° на места в Западна България до 8° в Русе и Ахтопол; в София - минус 1°.

Повишението и при максималните температури ще продължи и в повечето райони днес ще са между 15° и 20°, в София - около 16°. Облачността ще е променлива, по-често значителна над североизточните райони, но ще е почти без валежи.

Вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Северна България - временно силен с посока от запад-северозапад. В районите с предупредителен код жълто се очакват пориви до близо 90 км/ч.

През нощта вятърът временно ще отслабне, в Дунавската равнина до умерен, с посока от запад-югозапад. Oблачността ще намалее и минималните температури утре отново ще бъдат в широки граници - от минус 2° на отделни места в Югозападна България до 10 - 11° в североизточните райони от страната.

С около градус ще се повишат и максималните температури - ще са между 16° и 21°, в София около 16°. Ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-югозапад.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините. Ще бъде ветровито, ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от запад. Температурите в курортите ще са от 6° на Алеко до 11° в Боровец и Пампорово.

И на Балканите в сутрешните часове ще бъде слънчево, но от северозапад облачността ще започне да се увеличава. След обяд на места в северните райони ще превали дъжд, в планините - сняг. Слънчево ще бъде почти през целия ден в Гърция.

У нас в понеделник отново ще бъде ветровито, облачно, със слаби валежи от дъжд главно в Източна България. Дневните температури ще се понижат с 6 - 7 градуса.

През следващите дни облачността бързо ще намалее до предимно слънчево и отново ще се затопли. В четвъртък облачността ще е по-често значителна, не са изключени изолирани слаби валежи от дъжд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станимир Стоилов: Важно е да намерим пътя към победата
Станимир Стоилов: Важно е да намерим пътя към победата
След провала на дебата за пенсионната реформа във Франция: Опозиция и управляващи с взаимни обвинения
След провала на дебата за пенсионната реформа във Франция: Опозиция и управляващи с взаимни обвинения