НОВИНИ

Завладяващо изкуство в компютърна фабрика в Румъния (Снимки)

компютърна фабрика снимки
bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 25.11.2023
Чете се за: 01:37 мин.
Галерия
Слушай новината

Най-големият център за ново медийно изкуство в Югоизточна Европа беше открит наскоро в Букурещ. Той заема площ от 2500 кв. метра и е създаден в първата компютърна фабрика в Румъния, специално реновирана за този проект.

Първият момент на завладяващо изкуство предлага на посетителите пътешествие в света на Густав Климт. Мултимедийна продукция включва над 60 творби на художника, изложени в музеи по света, сред които „Дамата с ветрилото“, „Целувката“ и „Дамата в злато“. Всяко произведение е прецизно поставено на 360 градуса, в пространство от 7 метра височина.

Вторият момент е „Подводен свят. Завладяващо водно пътешествие“ – образователен спектакъл за всички възрасти с важен компонент за устойчивост, който отвежда посетителите на пътешествие през делтата на Дунав и Черно море, но и в дълбините на океана.

Гид из изложбите е аватар, който използва изкуствен интелект и отговаря на въпросите на любопитните в реално време. Изкуствен интелект е използван и за една от основните атракции в музея - камера, която прожектира вашия образ върху видео стена.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха над 30 мигранти в камион на границата край Лесово
Откриха над 30 мигранти в камион на границата край Лесово
Опасното време продължава и в неделя, бъдете внимателни
Опасното време продължава и в неделя, бъдете внимателни