НОВИНИ

Жена даде 6600 лв. на измамници за ваксина срещу коронавируса

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 21.09.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Коронавирусът вече е уловка и в схемите на телефонните измамници. Възрастна жена даде 6600 лв., поискани ѝ за ваксина срещу COVID-19.

В капана на телефонните измамници попаднала 89-годишна жена от село Пиперково. Отказва да говори за случилото се, защото не може да преживее ужаса от преди ден, когато непознат мъж ѝ се представил за главния лекар на болницата в Свищов. Обяснил ѝ, че спешно трябва да плати ваксината, за да спаси живота на племенника си, който се е заразил с коронавирус.

Бисерка Апостолова - кметски наместник на с. Пиперково: „Тя беше в стресирано състояние, получила е заплахи, като са ѝ вменявали техните артистични умения, веднъж племенника, веднъж племенницата, пък доктора от Свищовската болница.

Жената повярвала на мнимия лекар, защото за нея в действителност се грижел племенникът ѝ от Свищов.

Даниела Димитрова: „Телефонният разговор продължил повече от два часа, като жената изпълнила всички указания и предала последните си спестявания на мнимия шофьор на болницата, който дошъл пред дома ѝ."

За награда му дала 100 лева, за да предаде навреме парите за животоспасяващата ваксина срещу COVID-19.

През почивните дни в Пиперково, където живеят 200 души, е имало още два безуспешни опита за телефонни измами по схемата болен от коронавирус. Хората тук се надяват, че измамниците скоро ще бъдат задържани и наказани, благодарение на камерите, монтирани на входа и изхода на селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Кръстев пред БНТ: Пандемията ни показа, че се нуждаем от по-силен ЕС
Иван Кръстев пред БНТ: Пандемията ни показа, че се нуждаем от по-силен ЕС
Мерки срещу COVID-19: Карантина в Мадрид, оставка в Чехия
Мерки срещу COVID-19: Карантина в Мадрид, оставка в Чехия