НОВИНИ

Жоржиньо отново пропусна дузпа и остави развръзката в група С за последния кръг

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:23, 12.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
пропуск жоржиньо дузпа остави развръзката група последния кръг
Слушай новината

Отборите на Италия и Швейцария завършиха наравно 1:1 в мач от група С на квалификациите за Световното първенство в Катар през 2022 година и така ще влязат с равни точки в последните си мачове, които ще трябва да определят кой отбор ще заслужи директна виза за Мондиала и кой ще трябва да премине през ситото на баражите.

Италианците обаче могат жестоко да съжаляват, че не се поздравиха с крайния успех на "Олимпико", след като в 90-та минута Жоржиньо пропусна дузпа.

За футболистът на Челси това е втори пореден пропуск от 11-те метра срещу "кръстоносците", след като той не успя да се разпише от бялата точка и в първия мач в Базел.

Иначе двубоят в Рим започна отлично за гостите от Швейцария, които откриха резултата в 11-та минута след отлична контраатака. Окафор напредна по левия фланг и подаде към Силван Видмер, а играчът на Майнц 05 разстреля от границата на наказателното поле Джанлуиджи Донарума за 0:1.

"Скуадра Адзура" успя да изравни резултата в 36-та минута чрез Джовани Ди Лоренцо, който се възползва от перфектно центриране на своя съотборник в Наполи Лоренцо Инсиние и изпревари вратаря Ян Зомер, за да прати топката в неговата врата за 1:1.

През второто полувреме италианците тотално доминираха на терена, но трябваше да чакат до последната минута на редовното време за най-чистото си положение за гол.

Тогава, Улисес Гарсия изблъска в гръб Доменико Берарди в наказателното поле и след преглед със системата ВАР съдията Антъни Тейлър отсъди дузпа. Жоржиньо обаче прати топката над целта от бялата точка, запазвайки равенството в мача.

По този начин и италианци, и швейцарци имат по 15 точки преди последния кръг, като засега единствено головата разлика дава предимство на европейските шампиони.

В заключителния 8-ми кръг в понеделник "Скуадрата" гостува на Северна Ирландия, докато Швейцария приема българските национали в Базел.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Англия прегази Албания за едно полувреме, хеттрик за Хари Кейн
Англия прегази Албания за едно полувреме, хеттрик за Хари Кейн
Беларус изрази готовност да допусне представители на ЕК до границата си с Полша
Беларус изрази готовност да допусне представители на ЕК до границата си с Полша