НОВИНИ

16-годишен се простреля заради селфи

16-годишно момче от Бургас се простреля в главата с газов пистолет, докато си правело "гангстрерско селфи". Пострадалият Мартин е с повърхностна рана на главата и без опасност за живота.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:21, 20.02.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Мартин и брат му твърдят, че намерили газовия пистолет в градинката пред блока, в който живеят. Прибрали се вкъщи и решили да си правят гангстрески снимки.

Цветелина Рандева, говорител на МВР-Бургас: Доведеният брат твърди, че всъщност пистолетът е гръмнал, докато двамата младежи са се опитвали да си направят снимки - тип „селфита", които да качат в социалните мрежи.

Пострадалият младеж веднага е откаран в спешния център на бургаската болница. Според лекарите момчето е имало късмет, тъй като изстрелът не е засегнал главата.

Д-р Константин Давчев, неврохирург в УМБАЛ-Бургас: В слепоочието, вляво, раната е около 5-6 сантиметра, не застрашава неговият живот.

Разследването трябва да установи кой е собственик на газовия пистолет и как той се е озовал в градинката.

Цветелина Рандева, говорител на МВР-Бургас: Оттук-нататък да бъде потърсена наказателна санкция на неговия собственик, който е допуснал той да бъде откраднат или евентуално изгубен.

В непосредствена близост до жилищния блок и градинката, в която е намерено оръжието има голямо училище и бензиностанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарска банка беше глобена с 4,5 млрд. евро във Франция
Швейцарска банка беше глобена с 4,5 млрд. евро във Франция
Отлив на студенти от Великобритания към Холандия
Отлив на студенти от Великобритания към Холандия