НОВИНИ

Трабантът на Соломон Паси попадна на пощенска марка за 15 години България в НАТО

С юбилейна пощенска марка отбелязваме 15-та година от членството на България в НАТО и 70-та годишнина от създаването на Организацията на Североатлантическия договор. Филателното издание бе валидирано в Министерския съвет от министрите на външните работи и на транспорта , и от президента на Атлантическия клуб Соломон Паси.

Николай Минков
от Николай Минков
19:30, 20.02.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Автор на пощенската марка е Николай Михайлов, а на нея е изобразен популярния трабант на Соломон Паси, който се превърна в своеобразен символ на стремежа на България за членство в НАТО.

Росен Желязков - министър на транспорта: Г-н Паси, 15 години ни делят от мига, в който вашите сълзи станаха символ на радостния момент на фона на Българския флаг и на флага на Алианса. Днешният повод ознаменуване с ново филателно издание.
Екатерина Захариева - министър на външните работи: Имаме наистина много поводи за радост днес, защото от 2004 година, когато станахме съюзници в НАТО, ние последователно и трайно, всички правителства, сме отстоявали, че най-сигурния начин за мир и просперитет и сигурност в региона ни и за нашите съседи е политиката на отворените врати на НАТО.

Това е 11 пощенско издание, посветено на Алианса, като първата марка, свързана с НАТО, е била валидирана през през 1999 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решението за ТЕЛК - между болниците и НОИ
Решението за ТЕЛК - между болниците и НОИ
Еврокомисарят Мария Габриел организира в Брюксел концерт за 3 март
Еврокомисарят Мария Габриел организира в Брюксел концерт за 3 март